فصل هفتم

 

فصل هفتم ( سؤالها به ترتیب صفحات کتاب نوشته شده است)

اكولوژي (بوم شناسي) را تعريف كنيد؟

اكوسيستم را تعريف كنيد؟مثال بزنید.

زنجیره غذایی را تعریف کرده و مثال بزنید؟

شبكه غذايي را تعريف كنيد؟

چرا نمي توان خورشيد را در زنجيرة غذايي قرار داد؟

هرم انرژي را تعريف كنيد؟

چرا در يك زنجيرة غذايي تمام انرژي نهفته در گياه سبز به آخرين مصرف كننده نمي رسد؟

از راههاي اتلاف انرژي در موجودات مصرف كننده دو مورد را بنويسيد؟

به چه علت سير انرژي در طبيعت به صورت هرمي است.

سالانه چه میزان از انرژی نور  خورشید صرف ماده سازی در گیاه می شود؟

چرا هرم انرژي ، هرم ماده نيز به شمار مي رود؟

هرم تعداد را تعریف کنید.

فرايند پوسيدگي را تعريف كنيد؟

سه گروه از عوامل مهم كه در پوسيدگي نقش دارند را نام ببريد؟

آنزیمهای موجود در بدن جاندار چه نقشی در فرایند پوسیدگی جسد ان جاندار دارند؟

نقش جانوران مردارخوار در فرایند پوسیدگی را توضیح دهید.

به چه موجوداتی تجزیه کننده گفته می شود؟مثال بزنید.

تجزيه كنندگان چگونه با عث پوسيدگي مي شوند؟

نحوه تغذیه میکربها از ماده موجود در بدن جانداران مرده چگونه است؟

در فرایند پوسیدگی بدن انسان کدام بخش ها سریعتر و کدام بخشها دیرتر تجزیه می شوند؟

علت توليد گرما  و بوي بد در محل پوسيدگي را بنويسيد؟

شرايط لازم براي پوسيدگي را نام برده و يكي از موارد اهميت پوسيدگي را نيز بنويسيد؟

مومیایی شدن را توضیح دهید؟

در روش موميايي شدن چرا در جسد پوسيدگي رخ نمي دهد؟

معمولا براي دوام بيشتر چوب رطوبت انرا مي گيرند اين كار چگونه باعث مقاومت در برابر پوسيدگي مي شود؟

سرعت رشد میکربها در محیطهای گرم نسبت به محیط های سرد چگونه است؟

چرا پوسیدگی در گرما سریعتر صورت می گیرد؟

سرما چه اثری بر پوسیدگی دارد؟

علت سالم ماندن اجساد ماموتهایی که هزاران سال قبل در یخ های قطبی باقی مانده اند چیست؟

تنفس بی هوازی را تعریف کنید. نتیجه تنفس بی هوازی تولید چه ماده ای است؟

اثراسید بر تجزیه و پوسیدگی چیست؟

چرا در غیاب اکسیژن پوسیدگی به طور کامل انجام نمی شود‍؟

تورب در چه شرایطی به وجود می آید؟

برای ترکیبات شیمیایی که باعث مرگ تجزیه کنندگان می شوند مثال بزنید.

علت سالم ماندن اجساد ببرهای دندان شمشیری در گودال های قیر در کالیفرنیا چیست؟

چرا نمونه هايي مثل مار و عقرب را در الكل نگهداري مي كنند؟ توضيح دهيد.

چگونه می توان موجب پوسیدگی شد؟

کود برگ چیست؟ چه استفاده ای دارد؟

از چه ترکیباتی می توان در تهیه کود برگ استفاده کرد؟

شرایط لازم برای تهیه کود گیاهی چیست؟

علت استفاده از آهک در تهیه کود گیاهی چیست؟

اهمیت پوسیدگی در چیست؟

اهمیت پوسیدگی در چرخه عناصر چیست؟

دو مورد استفاده از پوسيدگي را بنويسيد؟

برای زباله های تجزیه پذیر و تجزیه ناپذیر مثال بزنید؟

چرا برخی از زباله ها تجزیه ناپذیرند؟

نگهداری غذا به چه منظور صورت می گیرد؟

نگهداری غذا چگونه انجام می شود؟

یک مثال برای میکربی که باعث سمی شدن غذا می شود ذکر کنید.

چرا لازم است میکربهایی مانند سالمونلا را از بین ببریم؟

چهار روش نگهداري غذا را فقط نام ببريد؟

دمای بالا چه اثری بر میکرب دارد؟

در صنایع کنسرو سازی مواد غذایی را چگونه اماده می کنند؟

از راههاي نگهداري غذا انجماد را تعريف كنيد؟

انجماد چه اثری بر میکرب دارد؟

چرا بايد غذاي يخ زده را بلا فاصله پس از ذوب شدن مصرف كرد؟

در كداميك از روش هاي نگه داري غذا ميكروبها كشته نمي شوند؟

خشک کردن ماده غذایی چگونه به نگهداری ماده غذایی کمک می کند؟

براي جلوگيري از پوسيدگي انگور آن را به كشمش تبديل مي كنند، چگونه اين كار مانع فساد آن مي شود؟

در كداميك از روش هاي نگه داري غذا ميكروبها غیر فعال مي شوند؟

نقش ترکیبات شیمیایی در نگهداری ماده غذایی چیست؟

روشهای مختلف نگهداری ماده غذای با  استفاده از ترکیبات شیمیایی را نام برده ومثال بزنید.

چرا دودی کردن باعث حفظ ماده غذایی می شود؟

نمك سود كردن چگونه از فاسد شدن غذا جلوگيري مي كند؟

روش پرتو دهی چه اثری بر حفظ ماده غذایی دارد؟

مشکل  روش پرتو دهی در نگهداری مواد غذایی چیست؟

روشهای سترون کردن شیر را نام ببرید؟هر کدام را تضیح دهید.

روش پاستوريزه كردن شير را شرح دهيد؟ ب- در پاستوريزه كردن كدام گروه از ميكروبها  از بين می روند؟

ویژگی و عیب استفاده از روش دمای بالا برای سترون کردن شیر یست؟

ویژگی و عیب استفاده از روش پاستوریزه کردن در سترون کردن شیر چیست؟

کدام دانشمند برای اولین بار کاربرد روش گرم کردن را در از بین بردن میکرب های شیر مطرح کرد؟

روش استفاده از کاربرد روش گرم کردن  در از بین بردن میکرب های شیر برای جلوگیری از ابتلا به  

چه بیماری هایی رواج یافته است؟

باکتری مولد سل بیشتر در چه غذای وجود دارد؟

چرخه مواد در طبیعت را تعریف کنید.

میزان دی اکسید کربن هوای اطراف ما چقدر است؟

چرخه کربن را تعریف کنید.

چرخه کربن را توضیح دهید.

با رسم شکل چرخه کربن را نشان دهید.

نیترات چیست؟گیاه چه استفاده ای از آن می کند؟

باکتری ها و قارچ ها پروتئینهای بدن جاندارن را به چه ماده ای تبدیل می کنند؟

به طور خلاصه بنويسيد چگونه نيترات موجود در خاك به پروتئين تبديل مي شود؟

منا بع توليد آمونياك در طبيعت را بنويسيد؟

کدام باکتریها خاک را برای رشد گیاهان مناسب می سازند؟

کدام باکتریها نیترات خاک را کاهش می دهند؟

چرخه نیتروژن را تعریف کنید.

چرخه نیتروژن را توضیح دهید.

در هر يك از تبديلات زير كدام گروه از باكتريها نقش دارند؟

الف- تبديل آمونياك به نيترات                     ب- تبديل نيترات به نيتروژن هوا          

ج- نیترات به آمونیاک                             د- نیتروژن هوا به پروتئینهای گیاهی

نقش باكتريهاي شوره گذار در چرخة نيتروژن چيست؟

باكتريهاي شوره زدا چه نقشي در چرخه نيتروژن دارند؟  

باکتریهای تثبیت کننده نیتروژن به چه صورتی زندگی می کنند؟

باکتریهای تثبیت کننده نیتروژن با ریشه چه گیاهانی به صورت همزیست زندگی می کنند؟

چرا باکتریهای تثبیت کننده نیتروژن سودمندند؟

پروتئين هاي بدن جانداران پس از دفع يا مرگ طي چه مراحلي  به نيترات معدني تبديل مي شود؟

باكتريهاي تثبيت كنندة نيتروژن كه در ريشة گياه نخود زندگي مي كنند چگونه باعث افزايش نيترات خاك مي شوند؟

طرحی از چرخه اکسیژن رسم کنید.

گازهای مهم هوا را به ترتیب میزان آنها در هوا نام ببرید.

عوامل افزاینده و کاهنده دی اکسید کربن هوا را نام ببرید.

افزایش دی اکسید کربن هوا از راه سوزاندن ترکیبات نفتی و ... چه عواقبی دارد؟

چرا افزایش دی اکسید کربن هوا باعث گرم شدن کره زمین می شود؟

علت گرم شدن هواي كرة زمين چيست؟عواقب خطرناك آن را توضيح دهيد؟

انرژی نورانی که به گیاه می تابد چه سرنوشتی دارد؟

بازده تبدیل انرژی در گیاهان را تعریف کنید.

حداکثر بازده تبدیل انرژی در گیاهان چقدر است؟

حداکثر بازده تبدیل انرژی برای گیاه گندم و نیشکر در بهترین شرایط چقدر است؟

چه مقداراز انرژی نور خورشید در گیاه به صورت نشاسته و سایر ترکیبات ذخیره می شود؟

چه مقداراز انرژی نور خورشید در گیاه به قند تبدیل می شود؟

چه مقداراز انرژی نور خورشید در گیاه صرف تنفس گیاه می شود؟

چه مقدار از انرژی موجود در نشاسته ای که در گیاهان وجود دارد در بافت های بدن گاو ذخیره می شود؟ چه مقدار صرف  

تنفس می شود؟

از نظر اقتصاد محیط زیست خوردن غذاهای گیاهی با صرفه تر است یا غذاهای جانوری؟چرا؟

منظور از متراكم شدن مواد در زنجيرهاي غذايي چيست؟ مثال بزنيد؟

نحوه تراکم ویتامین D در زنجیره غذایی در جگر ماهی  را توضیح دهید؟

نحوه متراکم شدن سم ددت در زنجیره غذایی را توضیح دهید.

دو ماده سمی که به مرور زمان در زنجیره غذایی متراکم می شوند را نام ببرید.

زيستگاه را تعریف کنید؟برای آن مثال بزنید.

چرا گفته می شود که بعضی از جانداران زندانی محیط زیست خود هستند؟مثال بزنید.

چرا خزه ها فقط در محیط مرطوب رشد می کنند؟

سه گروه جرنداران یک اکوسیستم را نام ببرید.

گونه شاخص را تعریف کنید.مثال بزنید.

کنام چیست؟

چه عواملی باعث تغییر در زیستگاه می شود؟توضیح دهید.

مفهوم جایگزین شدن یک جاندار در یک محیط چیست؟

توالی را تعریف کنید و مثال بزنید.

چرا درخت بلوط می تواند در پایان توالی جایگزین شود؟

با ذكر مثال بنويسيد چگونه تغيير گياهان اكوسيستم موجب تغيير جانوران آن مي شود؟

چه زمانی توالی به نقطه اوج خود می رسد؟ ویژگی این مرحله چیست؟

چه عواملی باعث خارج شدن توالی از نقطه اوج خود می شود؟

با ذکر مثال توضیح دهید چگونه ممکن است جانور خاصی از پیشرفت توالی جلوگیری کند؟

تفاوت زیستگاه با محیط زیست چیست؟

گونه غالب ، فراوان  و کمیاب را توضیح دهید.

نمونه برداری چیست؟ چه استفاده ای دارد؟

­چارچوب چیست و چه استفاده ای دارد؟

جمعیت را تعریف کنید.

گونه چیست؟ مثال بزنید.

چه عواملی باعث تغییر اندازه جمعیت می شود؟

عوامل اصلی موثر در تعداد افراد جمعيت كدامند؟ براي تنظيم جمعيت انساني كنترل كدام عامل راحت تر          

است ؟

علت افزایش رشد جمعیت در قرن 19 و 20 چه بوده است؟

بنظر شما آيا در سال 2050 ميلادي تراكم جمعيت ايران تغيير مي كند؟ توضيح دهيد.

میانگین نسبت رشد جمعیت مردم جهان در سال چند درصد است؟

چه عاملی باعث کاهش میزان مرگ ومیر در سالهای اخیر نسبت به گذشته شده است؟

چتد بیماری که در گذشته عامل مرگ و میر محسوب می شدند و امروزه کنترل شده اند نام ببرید؟

تنها راه کاستن  از رشد سریع جمعیت چیست؟

تراكم جمعيت راتعريف كنيد؟

چنانچه تراكم جمعيت پرندگان يك جنگل 360 پرنده در هر كيلومتر مربع باشد و مساحت اين جنگل 1200 كيلومتر مربع باشد تعداد كل پرندگان اين جنگل چقدر است؟ با فرمول و محاسبه.

برقراری توازن در طبیعت تا چه زمانی ادامه دارد؟

چرا انسان اکوسیستمهای طبیعی راتغییر می دهد؟

تراکم جمعیت را چگونه محاسبه می کنند؟

پیدایش تغییرات در طبیعت از چه زمانی آغاز شد و سرعت گرفت؟

چه عاملی باعث شد که سرعت ایجاد تغییرات در طبیعت افزایش یابد؟

ایجاد تغییرات در طبیعت و اکوسیستم از چه کشورهایی اغاز شد؟

چرا بسیاری از مردم کلمه بحران را در ارتباط با اسیب به طبیعت اغراق امیز می پندارند؟

عوامل محدود کننده توانایی اکوسیستم در رفع نیازهای جانداران چیست؟

عامل اصلی تعیین کننده اندازه جمعیت انسان وسایر جالنداران چیست؟

منبع طبيعي چيست؟ مثال بزنید.

انسان به چه منابع طبیعی متکی است؟

انسان بر سر چه منابع طبیعی با سایر جانداران رقابت دارد؟

توانایی محیط در خنثی سازی آلودگی ها را توضیح دهید؟

نحوه الودگی آبها به وسیله انسان با استفاده از کودهای نیتروژن دار یا فسفات دار را توضیح دهید.

وارد شدن تركيبات فسفردار يا نيتروژن دار به آب چگونه موجب مرگ آبزيان مي شود؟

چه عواملی در قرنهای اخیر باعث فزایش آلودگی طبیعت شده است؟

دو مورد از عوامل موثر در فرسايش خاك را بنويسيد؟

علت اصلی کمبود آب در کشور ما چیست؟

آب مورد نیاز در بیشتر شهرهای ما از چه طزیقی به دست می آید؟

عامل اصلی فعال ماندن و بقای صنایع ...... است.

چرا در آینده نزدیک باید منتظر بحران انرژی بود؟

از جمله مواردي كه زندگي بشر امروز را تهديد مي كند 3 مورد را بنويسيد؟

سوالات امتحاني فصل 7 :                             ۳/۹/۸۵

تجزيه كنندگان چگونه با عث پوسيدگي مي شوند؟

چرا جسد ماموت ها هزاران سال سالم باقي مانده است ؟

از راههاي نگهداري غذا انجماد را تعريف كنيد؟

علت گرم شدن هوا و عواقب خطرناك آن را توضيح دهيد؟

شبكه غذايي ، تراكم جمعيت ، منبع طبيعي و جايگزيني را تعريف كنيد؟

با ذكر مثال بنويسيد چگونه تغيير گياهان اكوسيستم موجب تغيير جانوران آن مي شود؟

الف- به طور خلاصه بنويسيد چگونه نيترات موجود در خاك به پروتئين تبديل مي شود؟

ب- دو منبع توليد آمونياك در طبيعت را بنويسيد؟ و چه باكتريهايي اين آمونياك را به نيترات تبديل مي كند؟

زيستگاه و اكوسيستم را تعريف كنيد؟

الف- روش پاستوريزه كردن شير را شرح دهيد؟ ب- در پاستوريزه كردن كدام گروه از ميكروبها  از بين مي روند؟

معمولا براي دوام بيشتر چوب رطوبت انرا مي گيرند اين كار چگونه باعث مقاومت در برابر پوسيدگي مي شود؟

در هر يك از تبديلات زير كدام گروه از باكتريها نقش دارند؟

الف- تبديل آمونياك به نيترات     ب- تبديل نيترات به نيتروژن هوا    

چنانچه تراكم جمعيت پرندگان يك جنگل 180 پرنده در هر كيلومتر مربع باشد و مساحت اين جنگل 600 كيلومتر مربع باشد تعداد كل پرندگان اين جنگل چقدر است؟ با فرمول و محاسبه.

بوم شناسي و هرم انرژي را تعريف كنيد؟

الف- دو مورد استفاده از پوسيدگي را بنويسيد؟

ب- در روش موميايي شدن چرا در جسد پوسيدگي رخ نمي دهد؟

چهار روش نگهداري غذا را فقط نام ببريد؟

16- الف- باكتريهاي شوره زدا چه نقشي در چرخه نيتروژن دارند؟    ب- كدام گروه از باكتريها خاك را از نظر نيترات غني مي كنند؟فقط نام ببريد.

چرا خوردن غذاهاي گياهي براي انسان به صرفه است ؟

سه گروه از عوامل مهم كه در پوسيدگي نقش دارند را نام ببريد؟

الف) عوامل اصل موثر در تعداد افراد جمعيت كدامند؟

براي تنظيم جمعيت انساني كنترل كدام عامل راحت تر است ؟

پروتئين هاي بدن جانداران پس از دفع يا مرگ طي چه مراحلي  به نيترات معدني تبديل مي شود؟

چرا بايد غذاي يخ زده را بلا فاصله پس از ذوب شدن مصرف كرد؟

گونه را تعريف كرده و يك مثال از گونه غالب به همراه اكوسيستم آن ذكر كنيد؟

دو مورد از عوامل موثر در فرسايش خاك را بنويسيد؟

از راههاي اتلاف انرژي در موجودات مصرف كننده دو مورد را بنويسيد؟

چرا هرم انرژي ، هرم ماده نيز به شمار مي رود؟

فرايند پوسيدگي را تعريف كنيد؟

بخش هاي سخت بدن يك جانور سريع تر تجزيه مي شود يا بخش هاي نرم ، براي هر بخش مثالي بزنيد.

براي جلوگيري از پوسيدگي انگور آن را به كشمش تبديل مي كنند، چگونه اين كار مانع فساد آن مي شود؟

باكتريهاي تثبيت كنندة نيتروژن كه در ريشة گياه نخود زندگي مي كنند چگونه باعث افزايش نيترات خاك مي شوند؟

انسان ، امروزه در مقايسه با قرنها ي گذشته از رشد و سلامت بهتري برخوردار است . اين امر ناشي از تغيير محيط است يا وراثت؟( به چه دليل)

الف- چرا نمي توان خورشيد را در زنجيرة غذايي قرار داد؟

ب- به چه علت سير انرژي در طبيعت به صورت هرمي است.

وارد شدن تركيبات فسفردار يا نيتروژن دار به آب چگونه موجب مرگ آبزيان مي شود؟

نمك سود كردن چگونه از فاسد شدن غذا جلوگيري مي كند؟

نقش باكتريهاي شوره گذار در چرخة نيتروژن چيست؟

چرا به زمين هاي كشاورزي نبايد بيش از حد آب داد؟2علت را بنويسيد؟

بازده تبديل انرژي در گياهان و تراكم جمعيت را تعريف كنيد؟

هر اكوسيستمي فقط مي تواند نيازهاي تعداد معيني از جانداران را برآورده كند مهمترين عواملي را كه اين توانايي را محدود مي كنند بنويسيد؟

علت گرم شدن هواي كرة زمين چيست؟

جمعيت و چرخة مواد را تعريف كنيد؟

توالي و اكولوژي را تعريف كنيد؟

كدام باكتريها مسؤل تغييرات زير هستند :

الف- تبديل نيتروژن هوا به پروتئين

ب- تبديل نيترات به آمونياك

الف- در كداميك از روش هاي نگه داري غذا ميكروبها كشته نمي شوند ؟

ب- مشكل استفاده از روش پرتودهي چيست؟

دو شرط از شرايط لازم براي پوسيدگي را نام برده و يكي از موارد اهميت پوسيدگي را نيز بنويسيد؟

چرا در يك زنجيرة غذايي تمام انرژي نهفته در گياه سبز به آخرين مصرف كننده نمي رسد؟

علت بوي بد حاصل از جسد در حال تجزيه جانداران چيست؟

منظور از متراكم شدن مواد در زنجيرهاي غذايي چيست؟ مثال بزنيد؟

استفاده از روش چارچوب را در نمونه برداري توضيح دهيد.

گونة شاخص و كنام را تعريف كنيد؟

علت توليد گرما  و بوي بد در محل پوسيدگي را بنويسيد؟

از جمله مواردي كه زندگي بشر امروز را تهديد مي كند 2 مورد را بنويسيد؟

چرا نمونه هايي مثل مار و عقرب را در الكل نگهداري مي كنند؟ توضيح دهيد.

بنظر شما آيا در سال 2050 ميلادي تراكم جمعيت ايران تغيير مي كند؟ توضيح دهيد.

منبع طبيعي چيست؟

بهترين را ه كنترل افزايش جمعيت چيست؟

 

1)      سؤالات فصل هفتم – علوم زيستي

 


2)      بوم شناسي را تعريف كنيد .

3)      اكوسيستم را تعريف كنيد .

4)      يك اكوسيستم شامل چه اجزائي است ؟ نام ببريد .

5)      عوامل زنده اكوسيستم را نام ببريد .

6)      از عوامل غير زنده اكوسيستم چند مورد را نام ببريد .

7)      انواع ارتباط در يك اكوسيستم كدامند ؟

a.       اين ارتباط ها به چه خاطر و از چه طريق صورت مي گيرد ؟

8)      انرژي به چه شكل وارد اكوسيستم مي شود ؟

9)      انرژي به چه صورت در اكوسيستم جريان مي يابد ؟

10)   زنجيره غذايي و شبكه غذايي را تعريف كرده و مثال بزنيد .

11)   هر يك از هرم هاي انرژي – ماده و تعداد را تعريف كنيد .

12)   دليل ايجاد هرم انرژي چيست ؟

13)   پوسيدگي را تعريف كنيد .

14)   عوامل پوسيدگي را نام ببريد و توضيح دهيد .

15)   چگونگي فعاليت ميكروب ها در پوسيدگي را بنويسيد .

16)   چه شرايطي براي پوسيدگي لازم است ؟

17)   براي هر يك از شرايط پوسيدگي مثال بزنيد كه اگر آن شرط نباشد پوسيدگي رخ نمي دهد .

18)   كودبرگ را تعريف كنيد . (سؤالا ت كودبرگ در كتاب )

19)   پوسيدگي چه فايده هايي دارد ؟ توضيح دهيد .

20)   مواد از نظر پوسيدگي چند دسته اند ؟ نام ببريد و مثال بزنيد .

21)   براي نگهداري غذاها چه كار هايي بايد انجام دهيم ؟

22)   روش هاي نگهداري غذاها را نام برده و توضيح دهيد هر روش چگونه باعث حفاظت غذا مي شود ؟

23)   چرا در روش هاي نگهداري غذاها بايد از روش پرتو دهي با احتياط استفاده كرد ؟

24)   روش هاي سترون كردن شير را توضيح دهيد . دو روش را با هم مقايسه كنيد .

25)   چرخه مواد را تعريف كنيد . دو چرخه را نام ببريد .

26)   هر يك از چرخه هاي عناصر زير را نام ببريد . (به همراه طرح )

a.       كربن

b.       اكسيژن

c.       نيتروژن

27)   درصد گاز هاي مختلف در هوا را بنويسيد و اهميت هر كدام را در زندگي جانداران بنويسيد .

28)   افزايش ي اكسيد كربن هوا چه عوارضي در پي دارد ؟

29)   بازده تديل انرژي گباهان را تعريف كنيد . اين بازده حداكثر چند درصد است ؟

30)   چرا غذاهاي گياهي از نظر انرژي نسبت به غذاهاي جانوري به صرفه تر هستند ؟

31)   چرا روغن جگر ماهي سرشار از ويتامين D است ؟

32)   مثال بزنيد كه تراكم بعضي مواد در زنجيره هاي غذايي خطرناك است .

33)   زيستگاه را تعريف كنيد .

34)   زيستگاه را با اكوسيستم مقايسه كنيد .

35)   جامعه اكوسيستم را تعريف كنيد .

36)   گونه شاخص را با مثال تعريف كنيد .

37)   كنام چيست ؟ مثال بزنيد .

38)   يك زيستگاه تحت تأثير چه عواملي تغيير مي كند ؟

39)   جايگزيني چيست ؟

40)   توالي چيست ؟ انواع آن كدامند ؟

41)   توالي مثبت و منفي هر كدام در نهايت به چه چيزي ختم مي شوند ؟

42)   اكوسيستم چه موقع به حالت اوج مي رسد ؟

43)   ويژگي هاي اكوسيستم اوج كدامند ؟

44)   مثال بياوريد كه چگونه يك جانور مي تواند از پيشرفت اكوسيستم جلوگيري كند .

45)   هر يك از اصطلاحات گونه غالب – گونه فراوان – گونه كمياب را تعريف كنيد .

46)   نمونه برداري را تعريف كنيد .

47)   چهار چوب چيست ؟

48)   هر يك از اصطلاحات جمعيت و گونه را تعريف كنيد .

49)   عوامل تغيير دهنده تعداد افراد جمعيت كدامند ؟

50)   دلايل رشد سريع جمعيت آدمي در چند قرن گذشته كدامند ؟

51)   تنها راه كاستن از نسبت سريع رشد جمعيت آدمي چيست ؟

52)   تراكم جمعيت را تعريف كنيد .

53)   بحران چيست ؟ بحران هاي ناشي از افزايش جمعيت آدمي كدامند ؟

54)   منبع طبيعي چيست ؟

55)   چرا هر اكوسيستم فقط نياز هاي تعداد محدودي جاندار را پاسخ مي دهد ؟

56)   عوامل فرسايش خاك كدامند ؟

57)   وارد شدن پس آب هاي كشاورزي به آب ها چه ضررهايي دارد ؟

 

 58)  سوالات امتحاني فصل 7

59)   تجزيه كنندگان چگونه با عث پوسيدگي مي شوند؟

60)   چرا جسد ماموت ها هزاران سال سالم باقي مانده است ؟

61)   از راههاي نگهداري غذا انجماد را تعريف كنيد؟

62)   علت گرم شدن هوا و عواقب خطرناك آن را توضيح دهيد؟

63)   شبكه غذايي ، تراكم جمعيت ، منبع طبيعي و جايگزيني را تعريف كنيد؟

64)   با ذكر مثال بنويسيد چگونه تغيير گياهان اكوسيستم موجب تغيير جانوران آن مي شود؟

65)   الف- به طور خلاصه بنويسيد چگونه نيترات موجود در خاك به پروتئين تبديل مي شود؟

66)   ب- دو منبع توليد آمونياك در طبيعت را بنويسيد؟ و چه باكتريهايي اين آمونياك را به نيترات تبديل مي كند؟

67)   زيستگاه و اكوسيستم را تعريف كنيد؟

68)   الف- روش پاستوريزه كردن شير را شرح دهيد؟ ب- در پاستوريزه كردن كدام گروه از ميكروبها  از بين مي روند؟

69)   معمولا براي دوام بيشتر چوب رطوبت انرا مي گيرند اين كار چگونه باعث مقاومت در برابر پوسيدگي مي شود؟

70)   در هر يك از تبديلات زير كدام گروه از باكتريها نقش دارند؟

71)   الف- تبديل آمونياك به نيترات     ب- تبديل نيترات به نيتروژن هوا    

72)   چنانچه تراكم جمعيت پرندگان يك جنگل 180 پرنده در هر كيلومتر مربع باشد و مساحت اين جنگل 600 كيلومتر مربع باشد تعداد كل پرندگان اين جنگل چقدر است؟ با فرمول و محاسبه.

73)   بوم شناسي و هرم انرژي را تعريف كنيد؟

74)   الف- دو مورد استفاده از پوسيدگي را بنويسيد؟

75)   ب- در روش موميايي شدن چرا در جسد پوسيدگي رخ نمي دهد؟

76)   چهار روش نگهداري غذا را فقط نام ببريد؟

77)   16- الف- باكتريهاي شوره زدا چه نقشي در چرخه نيتروژن دارند؟    ب- كدام گروه از باكتريها خاك را از نظر نيترات غني مي كنند؟فقط نام ببريد.

78)   چرا خوردن غذاهاي گياهي براي انسان به صرفه است ؟

79)   سه گروه از عوامل مهم كه در پوسيدگي نقش دارند را نام ببريد؟

80)   الف) عوامل اصل موثر در تعداد افراد جمعيت كدامند؟

81)   براي تنظيم جمعيت انساني كنترل كدام عامل راحت تر است ؟

82)   پروتئين هاي بدن جانداران پس از دفع يا مرگ طي چه مراحلي  به نيترات معدني تبديل مي شود؟

83)   چرا بايد غذاي يخ زده را بلا فاصله پس از ذوب شدن مصرف كرد؟

84)   گونه را تعريف كرده و يك مثال از گونه غالب به همراه اكوسيستم آن ذكر كنيد؟

85)   دو مورد از عوامل موثر در فرسايش خاك را بنويسيد؟

86)   از راههاي اتلاف انرژي در موجودات مصرف كننده دو مورد را بنويسيد؟

87)   چرا هرم انرژي ، هرم ماده نيز به شمار مي رود؟

88)   فرايند پوسيدگي را تعريف كنيد؟

89)   بخش هاي سخت بدن يك جانور سريع تر تجزيه مي شود يا بخش هاي نرم ، براي هر بخش مثالي بزنيد.

90)   براي جلوگيري از پوسيدگي انگور آن را به كشمش تبديل مي كنند، چگونه اين كار مانع فساد آن مي شود؟

91)   باكتريهاي تثبيت كنندة نيتروژن كه در ريشة گياه نخود زندگي مي كنند چگونه باعث افزايش نيترات خاك مي شوند؟

92)   انسان ، امروزه در مقايسه با قرنها ي گذشته از رشد و سلامت بهتري برخوردار است . اين امر ناشي از تغيير محيط است يا وراثت؟( به چه دليل)

93)   الف- چرا نمي توان خورشيد را در زنجيرة غذايي قرار داد؟

94)   ب- به چه علت سير انرژي در طبيعت به صورت هرمي است.

95)   وارد شدن تركيبات فسفردار يا نيتروژن دار به آب چگونه موجب مرگ آبزيان مي شود؟

96)   نمك سود كردن چگونه از فاسد شدن غذا جلوگيري مي كند؟

97)   نقش باكتريهاي شوره گذار در چرخة نيتروژن چيست؟

98)   چرا به زمين هاي كشاورزي نبايد بيش از حد آب داد؟2علت را بنويسيد؟

99)   بازده تبديل انرژي در گياهان و تراكم جمعيت را تعريف كنيد؟

100)                       هر اكوسيستمي فقط مي تواند نيازهاي تعداد معيني از جانداران را برآورده كند مهمترين عواملي را كه اين توانايي را محدود مي كنند بنويسيد؟

101)                       علت گرم شدن هواي كرة زمين چيست؟

102)                       جمعيت و چرخة مواد را تعريف كنيد؟

103)                       توالي و اكولوژي را تعريف كنيد؟

104)                       كدام باكتريها مسؤل تغييرات زير هستند :

105)                       الف- تبديل نيتروژن هوا به پروتئين

106)                       ب- تبديل نيترات به آمونياك

107)                       الف- در كداميك از روش هاي نگه داري غذا ميكروبها كشته نمي شوند ؟

108)                       ب- مشكل استفاده از روش پرتودهي چيست؟

109)                       دو شرط از شرايط لازم براي پوسيدگي را نام برده و يكي از موارد اهميت پوسيدگي را نيز بنويسيد؟

110)                       چرا در يك زنجيرة غذايي تمام انرژي نهفته در گياه سبز به آخرين مصرف كننده نمي رسد؟

111)                       علت بوي بد حاصل از جسد در حال تجزيه جانداران چيست؟

112)                       منظور از متراكم شدن مواد در زنجيرهاي غذايي چيست؟ مثال بزنيد؟

113)                       استفاده از روش چارچوب را در نمونه برداري توضيح دهيد.

114)                       گونة شاخص و كنام را تعريف كنيد؟

115)                       علت توليد گرما  و بوي بد در محل پوسيدگي را بنويسيد؟

116)                       از جمله مواردي كه زندگي بشر امروز را تهديد مي كند 2 مورد را بنويسيد؟

117)                       چرا نمونه هايي مثل مار و عقرب را در الكل نگهداري مي كنند؟ توضيح دهيد.

118)                       بنظر شما آيا در سال 2050 ميلادي تراكم جمعيت ايران تغيير مي كند؟ توضيح دهيد.

119)                       منبع طبيعي چيست؟

120)                       بهترين را ه كنترل افزايش جمعيت چيست؟